Ewii undersøger fusk i udbudskontrakter

En række udbudssager gennemført under den tidligere direktør Knud Steen Larsen i Ewii er muligvis givet til storleverandør i modstrid med gældende regler. Bestyrelsen i Ewii har igangsat ny advokatundersøgelse, der kan koste den fyrede direktør sin fratrædelsesgodtgørelse.

Energikoncernen Ewii har efter sidste uges fyring af topchef Knud Steen Larsen iværksat en advokatundersøgelse af en række udbud af samhandelsaftaler med en underleverandør, som kan være givet i strid med normal praksis på området.

Det erfarer EnergiWatch, som af en række af hinanden uafhængige kilder har fået bekræftet, at bestyrelsen i Ewii ønsker at få vendt hver en sten i forbindelse med Knud Steen Larsens lukrative fratrædelsesgodtgørelse.

Aftalerne er indgået mellem Ewii, som dengang hed Trefor, og Munck-Gruppen. Det er altså den samme underleverandør, hvis direktør den nu tidligere Ewii-direktør har været under voldsom kritik for at investere private midler sammen med i selskabet Othania Invest.

Ifølge EnergiWatchs oplysninger er der tale om en undersøgelse af rammeaftaler, som Ewii indgik med Munck i 2010 og 2014. Kilder med kendskab til sagen oplyser, at der var flere usædvanlige forhold, da Munck-Gruppen endte med at vinde entrepriser for et større tocifret millionbeløb om året.

Bestyrelsesformand og borgmester i Middelfart Kommune, Steen Dahlstrøm (S), bekræfter over for EnergiWatch oplysningerne.

"Vi vender nu hver en sten i forhold til at undersøge, om der har fundet uregelmæssigheder sted i forbindelse med de her udbud. Vi skal hele vejen ned gennem organisationen," siger han.

Steen Dahlstrøm siger til EnergiWatch, at han er blevet forelagt materiale fra den igangværende undersøgelse, at der er tale om "mærkelige historier" om udbuddene.

Han afviser ikke, at undersøgelsen af udbuddene kan vokse i omfang.

EnergiWatch har været i kontakt med en række tidligere medarbejdere i Ewii, som har været tæt på forløbene omkring de udbudte rammeaftaler. De bekræfter, at Munck-Gruppen kan have haft en særstilling i udbuddene, men de ønsker ikke at stå frem med navn.

Bestyrelsen i Ewii har en gang tidligere iværksat en intern advokatundersøgelse af Knud Steen Larsens påståede habilitetsproblemer i forbindelse med investeringerne i Othania samt topchefens deltagelse i sponsorrejser i regi af Odense Boldklub. Her blev topchefen pure frifundet for at have gjort noget forkert.

Da de ordrer, der ifølge EnergiWatchs oplysninger i øjeblikket bliver undersøgt af en advokat, blev indgået, havde Ewii-direktør Knud Steen Larsen og Munck-Gruppens administererende dirkektør, Hans Christian Munck, endnu ikke fælles investeringer i regi af Othania Invest.

EnergiWatch arbejder på at få en kommentar til oplysningerne fra Knud Steen Larsen.

Selvom han blev fyret efter et otte timers langt bestyrelsesmøde tirsdag i sidste uge, så har det ind til nu været uklart hvorfor. Det har de seneste dage vækket vrede blandt Ewiis repræsentantskab, som er selskabets øverste myndighed.

Derfor har repræsentantskabet besluttet at afholde et møde den 15. august for blandt andet at diskutere den fremtidige strategi for energiselskabet.

EnergiWatch forsøger at få en kommentar til sagerne fra Munck-Gruppen.

Ewii-kunder kan hænge på millionregning efter topchefens fyring

Ewii-skandale kalder på handling fra repræsentantskabet

Ewii-formand: Fyret direktør overtrådte etiske regler i forsyningselskab

Flere har mistillid til bestyrelsen i Ewii 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også