Ewii får kritik for at give penge til design af kjoler

Et medlem af repræsentantskabet i forsyningsselskabet Ewii kritiserer nu selskabet for at have givet penge til udviklingen af brudekjoler.
AF DR TREKANTEN

Forsyningsvirksomhed - ordet dufter ikke just af romantik.

Men forsyningsselskabet Ewii i Kolding har ud over at sørge for at levere el, varme og vand til forbrugerne også givet 300.000 kroner til udvikling af brudekjoler. 

Det oplyser DR P4 Trekanten.

Selskabet har en såkaldt værdipulje, som hvert år uddeler millioner af kroner til initiativer i Trekantområdet. De sidste fire år er der uddelt 20 millioner kroner til forskellige formål.

For eksempel har kjolebutikken Panayotis i Vejle sat gang i at udvikle en ny brudekjolekollektion hjulpet afgørende på vej af 300.000 kroner fra Ewii.

Men det møder kritik fra et medlem af forsyningsselskabet eget repræsentantskab, Bruno Kiel.

"Hvis firmaet kan bevise noget nytænkning i det, så er det måske i orden. Men det har jeg absolut min tvivl om," siger Bruno Kiel til DR P4 Trekanten.

Ewii henholder sig til, at pengene i puljen kommer fra koncernens kommercielle del og altså ikke direkte fra forbrugernes betaling af el, vand og varme. Adskillige af selskaberne giver godt nok underskud, men uanset hvad, kan forbrugerne med rette betragte pengene som deres, vurderer professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh.

"De kommer jo ikke sådan et helt andet sted fra. Det er jo forbrugeren, der har skabt værdierne i selskabet, og det er de penge vi taler om," siger han.

Panayotis direktør, Michael Panayotis, fortæller, at de 300.000 kroner er brugt til at sy kjoler efter nogle gamle mønstre og tegninger.

De første modeller er ved at blive syet i Østen, og uden pengene var det ikke sket, forklarer han.

Konkurrenten Lilly, der også ligger i Vejle, har ikke søgt tilskud til at lave nye modeller, men de har ikke noget problem med at konkurrenten er støttet af forsyningsselskabet

"Det ville jo altid være dejligt, hvis der er nogen der spæder til, men vi klarer os selv for det, vi genererer ud fra vores egne kollektioner. Vi har ikke tænkt os at gå ind at søge sådan en pulje," siger administrerende direktør Anne Katrine Rantzau til DR P4 Trekanten.

Ewii har ikke ønsket at blive interviewet om værdipuljen.

Energikoncernen Ewii har været meget omtalt på det seneste, og forleden forlod direktør Knud Steen Larsen virksomheden. 

Bestyrelsen har ikke givet en begrundelse. Men der har på det seneste været fokus på direktørens mulige dobbeltroller og direktionens kraftigt stigende løn.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR TREKANTEN ****

Ewii-kunder kan hænge på millionregning efter topchefens fyring

Ewii-skandale kalder på handling fra repræsentantskabet

Bestyrelsesformand frikender fyret topchef for anklager

Knud Steen stopper øjeblikkeligt i Ewii 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også