Ewii renser ud i kritiske kommentarer på Facebook

De seneste ugers virak om Ewii-topchef Knud Steen Larsens private investeringer og deltagelse i sponsorrejser har fundet vej til selskabets side på Facebook, men mandag er flere indlæg om topchefen blevet slettet. Helt efter bogen, forklarer kommunikationsdirektøren.

Mens Ewii-direktør Knud Steen Larsen i øjeblikket er under skarp kritik for sine private investeringer og for sammen med sin familie at tage imod luksuriøse sponsorrejser med Odense Boldklub, så er også andre dele af Ewii-koncernen sat i arbejde i forbindelse med sagen.

Brugere af Ewiis Facebook-side har mandag oplevet, at kritiske kommentarer og spørgsmål om topchefens sponsorrejser er blevet slettet.

Baglandet raser: El-konge tager familien med på sponsorluksus

For eksempel spurgte en bruger som kommentar til et af Ewiis egne opslag, hvordan Knud Steen Larsen ville begrunde beslutningen om at tage familien med på blandt andet krydstogter i Middelhavet og til golf- og sparesort i Skotland.

Mandag eftermiddag er dette og et andet kritisk opslag om samme sag forsvundet fra Ewiis Facebook-side.

Kommunikationsdirektør Claus Blem Jensen bekræfter over for EnergiWatch, at opslagene er blevet slettet med henvisning til Ewiis debatregler.

"Vi har klare beskrivelser også på Facebook af, hvad vi vil acceptere, og hvad vi ikke vil acceptere. Hvis folk ikke kan finde ud af det, så bliver de slettet. Hvis de for eksempel er stødende, eller hvis der er tale om en hetz, så kan de blive slettet," siger han.

Endnu en Ewii-leverandør er med i topchefs investeringsfond

I Ewiis debatregler forklarer man også, at selskabet "forbeholder os ret til at fjerne kommentarer i debattråde, der ikke har direkte tilknytning til det emne, som opslaget handler om." De to Ewii-kritiske kommentarer var skrevet under opslag, som ikke handlede om Knud Steen Larsens rejseaktivitet.

"Det er ikke fordi, at vi ikke vil have kritiske kommentarer, dem har vi sådan set masser af. Folk er jo også velkomne til at lægge ting op på deres egne Facebook-sider, men dette her er vores, og der gælder retningslinjerne," siger Claus Blem Jensen.

I er ikke bange for, at det ser ud som om, at I prøver censurere en dårlig sag?

"Man kan se på det, som man vil. Det tager kun ti sekunder at finde vores retningslinjer, og der kan man orientere sig om vores debatpolitik."

Så dette her har været efter bogen?

"Det synes vi i hvert fald selv," siger Claus Blem Jensen.

En af forfatterne til et slettet indlæg har efterfølgende spurgt Ewii, hvor kun kan få svar på sine spørgsmål.

Bestyrelsen i Ewii mødes tirsdag for at diskutere de sidste ugers artikler om Ewii og Knud Steen Larsen.

Her er sagerne, som tynger Ewii's topchef

Vrede i Ewii-bestyrelse over topchefs investeringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også