EnergiWatch

Verdo lukker fejlslagent træpilleeventyr efter tab for en halv mia.

År efter år har Verdos produktion af træpiller givet underskud, og efter et tyveri, tab på kunder og en krakket amerikansk leverandør løber det samlede tab op i et trecifret millionbeløb. Den administrerende direktør mener, at beslutningen om storstilede træpilleinvesteringer var en fejl og byggede på et mangelfuldt forarbejde. "Vi skal holde os til de ting, vi er gode til," siger han i dag.

Hvad der for år tilbage skulle have været kølige kontanter fra en investering i et helt nyt marked for produktion og salg af træpiller har forvandlet sig til en tredjegradsforbrænding på bundlinjen for danske Verdo.

Energikoncernen ekspanderede i 2006 ind på det britiske marked for at producere og sælge træpiller til opvarmning i England, og her viser en gennemgang af regnskaberne for den engelske division samt et hollandsk datterselskab, at der i alt er tabt og nedskrevet for 505 mio. kr. før skat. Medregner man de skattefradrag, energiselskabet har kunnet få inden for koncernen, så reduceres tabene for selskabet med godt 100 mio. kr. og lander på 389 mio.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs