EnergiWatch

Finsk industrigigant køber sig ind i energilagring

Markedet for energilagring fortsætter konsolideringsbølgen med stort, finsk opkøb af californisk vækstkomet.

Energilagring er det nye sort i energibranchen - har et forsøg fra tyske Schneider Elekctric. | Foto: Schneider Electric

Hvem bliver vinderne af kampen om smarte energilagringsløsninger? Det spørgsmål optager en stor del af den grønne energibranche, og nu melder en af Finlands ældste og mest respekterede industrivirksomheder sig ind i kampen.

Den finske koncern Wärtsilä har overtager nemlig miniputten Greensmith, der med base i Virginia, USA, beskæftiger blot 40 ansatte. Og selv om det kan synes som et hverdagsindkøb for Wärtsila, der beskæftiger 18.000 og omsætter for over 4,8 mia. euro, så vækker opkøbet stor opsigt både i finsk og amerikansk presse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesa hiver ejer med ned

Trods langt bedre end ventet salg i gasforretningen nedjusterer Siemens Energy sine forventninger til året, efter Siemens Gamesas annoncering af et muligt milliardtab i 2022.

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Hofor udpeger ny direktør

Hovedstadens Forsyningsselskab ansætter Henrik Plougmann Olsen som selskabets nye direktør. Han kommer fra en stilling som topchef i Metroselskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs