EnergiWatch

Greentechs elmålere viser tilbagegang for tredje måned i træk

Tredje gang er ikke lykkens gang for Greentech, der igen må se nettoproduktionen af strøm falde.

Foto: Greentech Energy Systems/PR

For tredje måned i træk var der fald i nettoproduktionen af strøm hos Greentech Energy Systems i april, fremgår det af en månedlig produktionsopdatering fra selskabet.

Det var endnu en gang mindre produktion fra vindmøllerne, der gav det samlede dyk. Særligt i Sydeuropa var vindforholdene skuffende i årets fjerde måned, og det var medvirkende til et samlet fald i nettoproduktionen på 13 pct. sammenlignet med april sidste år.

I alt noterede Greentech sig en nettoproduktion på 29.193 megawatt-timer (MWh) i april mod 33.482 MWh i samme måned sidste år.

Vindproduktionen var 18 pct. under forventningerne, selv om der var rigtig godt gang i de danske møller.

"Produktionen i Italien og Spanien var væsentligt lavere end forventet grundet ekstremt svage vindforhold i Sydeuropa. Til gengæld var produktionen i Tyskland (plus 2 pct.) og særligt Danmark (plus 47 pct.) og Polen (plus 28 pct.) højere end forventet takket være gunstige vindforhold," skriver Greentech Energy Systems.

Til gengæld var produktionen af solenergi, der dog udgør en langt mindre del af den samlede produktionen end vindenergi, 10 pct. over forventningerne. Den del af ligningen blev trukket op af Italien og Spanien, hvor det svigtende blæsevejr blev erstattet af mange solskinstimer.

Greentech: Svage vindforhold ramte produktionen i marts

Lavere skatter og øget effektivitet giver fremgang til Greentech

Ny maling skal hjælpe mølleproduktionen

Svage vindforhold bag stor produktionsnedgang for Greentech

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere