EnergiWatch

Formand: Vestas vil lagre fremtidens energi

Vestas er parat til at kaste sig over lagerløsninger for strøm, fortæller formand Bert Nordberg på vindmølleproducentens generalforsamling.

Foto: Vestas

Lagring af energi bliver et forretningsområde, som Vestas fremadrettet vil fokusere på. Det siger formanden Bert Nordberg på Vestas generalforsamling til Berlingske.

"Et område, som vi må være med i fra starten af, det er - takket være Tesla - batteriindustrien. Vi søger en industriel løsning til lagring af energi, og der er masser af virksomheder, som starter nu, og som skal lave batterier. Men de er så fokuserede på biler, så jeg leder på markederne efter, hvem vi skal samarbejde med eller investere i, som ser på industrilagring," siger Bert Nordberg til Berlingske.

Han vil ikke afvise, at Vestas selv arbejder på en lagerløsning.

Det bliver ikke den helt store opkøbstogt, Vestas potentielt drager ud på dog. I et interview med Ritzau Finans peger formanden på, at det snarere er de mindre vindselskaber, der konsoliderer end Vestas og de øvrige to store spillere.

"Siemens/Gamesa, GE og Vestas er de tre store, og deres markedsandel stiger, mens de mindre lider. Mit gæt er, at to eller tre af de mindre vil fusionere og blive større, for det er et volumenspil - et spil, hvor jeg tror, at det er svært at overleve i som en lille spiller," siger han til Ritzau Finans.

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere