EnergiWatch

General Electric vil slukke for lyspæren efter 125 år

GE vil sælge sin lyspæreforretning og vil i stedet fokusere på at nå dybere ned i sine kerneforretninger såsom vindmøller.

Foto: General Electric Company

General Electric, selskabet som med Thomas Edison i spidsen pionerede lyspæren for 125 år siden, overvejer nu et frasalg af sin historiske lyspæreforretning.

Det skriver Wall Street Journal.

Det Boston-baserede selskab leder efter en investeringsbank til at stå for salget, som ventes at kunne indbringe 500 mio. dollar (3,5 mia. kr.).

Et exit fra lyspærer vil være endnu et skridt væk fra det gamle GE, hvor køleskabe og mikroovne var i centrum, mod det nye, hvor flymotorer, turbiner og lokomotiver tager fokus.

"Jeg blev topchef i 2001. Vi havde kæledyrsforsikring, medier, industri og plastic. Vi var et konglomerat. Vores opgave er nu at komme dybere, ikke bredere," sagde GE's topchef Jeff Immelt i et nyligt interview.

Jeff Immelt har anført det store udsalg i selskabet. GE har solgt sin produktion af husholdningsapparater og plastic, mens selskabet også har reduceret størrelsen af sine udlån fra GE Capital og kombineret sin olieforretning med Baker Hughes.

GE's lyspæreforretning er lille og skrumpende. Frasalget vil heller ikke være mere end en dråbe i havet for selskabet, som har en markedsværdi på mere end 250 mia. dollar (1741 mia. kr.).

Alligevel vil frasalget være signifikant, da det markerer enden for et forhold mellem USA's forbrugere og et af landets ældste og største industriselskaber, skriver Wall Street Journal.

GE får ordre på kvart gigawatt i hjemlandet

Fusionen mellem Siemens og Gamesa er officiel

Briter køber vindpark af GE

Tidligere GE og Vestas-direktør bliver formand i vindmølleselskab

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere