EnergiWatch

Minister udnyttede selv fjernvarmehul

Før han fik ministerbil, var Lars Christian Lilleholt (V) næstformand hos Fjernvarme Fyn. Her var han selv med til at udnytte smuthullet i varmeloven.

Foto: Nicolai Lorenzen/Polfoto/Arkiv

Kalenderen skrev 2015, og det var en kold januardag, da byrådet i Odense Kommune enigt besluttede at give Fjernvarme Fyn lov til at anmode Energitilsynet om at udskrive større regninger til forbrugerne. Med ved mødebordet sad daværende gruppeformand for Venstres byrådsgruppe Lars Christian Lilleholt, som - ud over at være byrådsmedlem - sad som næstformand i bestyrelsen for Fjernvarme Fyn.

Selskabet ville som 56 andre fjernvarmeselskaber gerne gøre brug af en god fidus, som EGJ Varme i Herning havde regnet ud. Ved at nyfortolke den såkaldte indskudskapital, som er det beløb, stifterne af selskabet oprindeligt havde skudt ind i foretagendet, fandt EGJ Varme en lovlig måde at skrue varmepriserne op på.

Fjernvarme Fyn stod ikke og manglede penge akut, da bestyrelsen indsendte ansøgningen om at anvende samme fidus.

"Men vi ville kunne få brug for at lave investeringer i fjernvarmenettet i fremtiden," lyder forklaringen fra bestyrelsesformand Dorte Hjertstedt Boye.

"Vi ville bare åbne for muligheden for at få forrentet indskudskapitalen. Det er ikke besluttet i hvilket omfang, vi skal gøre brug af muligheden," tilføjer direktør for Fjernvarme Fyn, Jan Strømvig.

Både i bestyrelsen og i Odense Byråd var beslutningen om, at Fjernvarme Fyn skulle prøve lykken hos Energitilsynet, enstemmig.

"Lars Christian Lilleholt modsatte sig ikke at indsende ansøgningen," husker Dorte Hjertstedt Boye om forløbet.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier ****

Minister i appel om fjernvarme: Hold jer fra kundernes penge

Forrentnings-mulighed splitter fjernvarmesektoren

Fjernvarmeformand: Kostbart kapitalhul skal lukkes igen

Partier vil undgå kæmpe ekstraregning til fjernvarmekunder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere