EnergiWatch

Eksperter enige: Danmark får flere datacentre

Energistyrelsen og energiprofessor enige om, at der vil komme flere store datacentre de kommende år ud over de planlagte i Viborg og Odense. Det vil være med til øge el-forbruget i Danmark, vurderer Energistyrelsen.

Energistyrelsen regner med, at der kommer flere datacentre som de to Apple og Facebook har planlagt i henholdsvis Viborg og Odense. Det skriver avisen Danmark.

I sin seneste fremskrivning af energiforbruget i Danmark, Basisfremskrivning 2017, vurderer Energistyrelsen, at datacentre vil stå bag en stor forøgelse af el-forbruget i Danmark. I perioden 2015-2030 vil erhvervslivets elforbrug vokse med 35 procent, og hovedparten skyldes de store datacentre: Den fremskrivning bygger ikke alene på vurderinger af, hvad Apple og Facebook vil bruge:

"Vi regner med en fortsat vækst af datacentre til mindst det dobbelt af det, vi kender i dag fra Viborg og Odense," siger kontorchef i Energistyrelsen, Mikkel Sørensen til Danmark.

Den vurdering bakkes op af professor Brian Vad Mathiesen, Aalborg Universitet:

"Jeg tror, der kan komme endnu flere datacentre. - Vi er et attraktivt land med stor el-forsynings¬sikkerhed, vi har en veluddannet arbejdskraft og en stabil politisk situation. Danmark ligger i et smørhul i Europa i forhold til el- og dataforbindelser. Så jeg tror, vi får dobbelt så mange datacentre, som dem vi kender, indenfor de næste ti år," siger han til Danmark.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier ****

Regeringen mangler en femtedel af egen grøn energiambition

Venstrefløjen kræver større skridt mod grøn energi

Danmarks grønne omstilling på vej i det totale bakgear

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere