EnergiWatch

Uforklarligt fjernvarmetab fører til grønt vand i hanerne

I forsøget på at finde læk i fjernvarmesystemet har DIN Forsyning hældt grønt farvestof i fjernvarmerørene.

Foto: DIN Forsyning

Borgere i Esbjerg, Varde og Nordby har oplevet, at vandet i bruseren eller i køkkenhanen pludseligt var grønt. Forklaringen er forholdsvis simpel og inkluderer hverken atomudslip, alger eller store mængder af Pisang Ambon.

Årsagen er, at DIN Forsyning har hældt grønt farvestof i rørene for at afsløre utætheder i fjernvarmesystemet. Selskabet har oplevet et stort tab af vand i længere tid, og man ved ikke, hvor det kommer fra. Derfor er metoden med det grønne farvestof taget i brug, så borgerne kan se, hvorvidt det er fjernvarmevand, der i hanerne.

Ifølge DR er der kommet mellem 70 og 100 henvendelser om grønt vand i hanerne siden farvestoffet blev hældt i rørene d. 6. marts.

Men det grønne farvestof var ikke det første tiltag, som DIN Forsyning satte i gang. Hele fjernvarmenettet er blandt andet blevet fotograferet med et varmesøgende kamera, og selvom det afslørede flere større brud, kan det ikke forklare det samlede vandtab, som er det dobbelte af, hvad det burde være, skriver DR.

"Vi spilder stadigvæk 300 kubikmeter vand i døgnet. Det vand forsvinder ude i installationer hos kunderne, og vi vil gerne hjælpe kunderne med at finde de fejl," siger Jesper Frost Rasmussen, der er direktør i DIN Forsyning, til DR.

Dansk Energi: Forrentningsafgørelse har negative konsekvenser

Fjernvarmeprisen rasler ned

Fusioner på tværs af forsyningsarter på vej

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere