Vandkunder undlader at betale regning uden konsekvenser

Op mod 17.000 kunder vælger at se bort fra spildevandsregningen, da de ved, at pengene ikke bliver opkrævet ved Skat, som de ellers burde.
Foto: RITZAU/MIRIAM DALSGAARD
Foto: RITZAU/MIRIAM DALSGAARD

Rundt om i landet bliver der snydt med spildevandsregningen. Op mod 17.000 kunder undlader bevidst at betale deres regning, fordi de ved, at Skat ikke får indkrævet pengene.

Det skriver Børsen.

Udfordringen for de kommunalt ejede forsyningsselskaberne er, at de har få modsvar på hånden overfor kunder, der ser bort for spildevandsregningen. For modsat drikkevandsregningen må selskaberne ikke lukke for vandet, men kan blot sende ordinære rykkere. Men hvis spildevandsregningen fortsat ikke bliver betalt, ryger regningen videre til Skat, der skal inddrive pengene.

"Så kan forbrugerne relativt ufarligt lade være med at betale deres regning. Og når inddrivelsessystemet har været i ruiner, er det jo gratis for folk at lade være med at betale regningen," siger Thorkil Bartholdy Neergaard, der er direktør i Brønderslev Forsyning.

Brancheorganisationen for vandselskaber, Danva, har foretaget beregninger, der viser, at det samlede beløb for ubetalte spildevandsregninger hos Skat i 2015 steg med ca. 48 mio. kr. Dermed lyder den samlede gæld på omkring 150 mio. kr.

I et skriftligt svar til Børsen svarer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at det er en problemstilling, som han er opmærksom på. Han skriver, at han er i gang med at se på, om reglerne bær ændres og i givet fald hvordan.

Fusioner på tværs af forsyningsarter på vej

Lilleholt raser over branchens "tillidsbrud" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også