EnergiWatch

RWE varsler om nedskrivning på 20 mia. kroner.

Hvis aktionærerne i det tyske energiselskab RWE forventede, at selskabet efter flere år i krise nu var på vej mod bedre tider, står de til skuffelse.

Netop som tyske RWE ellers begyndte at tro på bedre tider, må selskabet erkende, at heller ikke 2016 blev året, hvor flere års krise og underskud i milliardklassen slap sit tag. Selskabet har onsdag morgen i en handelsopdatering varslet om, at man må tage en ekstraordinær nedskrivning på 4,3 mia. euro – godt 20 mia. kroner – i 2016 regnskabet, der bliver præsenteret 14. marts.

Det er primært ekstraordinære nedskrivninger på kraftværker i Tyskland som følge af de lave elpriser, der er skyld i RWE's katastrofeopbremsning. Men også nedskrivninger på værker i Storbritannien, Tyrkiet og Holland gør ondt på selskabet. I alt henfører RWE 3,7 mia. euro til nedskrivninger på grund af de lave energipriser i Europa.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs