EnergiWatch

Ny afgørelse åbner for milliardregning til fjernvarme-kunder

Energitilsynet har nu truffet en afgørelse, der giver EGJ Varme lov til at opkræve millioner hos kunder i historisk forrentning. Allerede nu ligger der 60 lignende sager på bordet hos Energitilsynet.

Endelig kom afgørelsen i sagen om EGJ Varme og virksomhedens ønske om at opkræve historisk forretning af indskudskapitalen. Energitilsynet har givet selskabet lov til at opkræve 172 mio. kr. for perioden 2011 – 2017.

Det skriver Altinget.

Men denne afgørelse kan vise sig at komme til koste langt mere for de danske fjernvarmekunder. For afgørelsen åbner for, at andre selskaber kan gøre det samme.

“Beslutningen hos EGJ Varme om at opkræve forrentning af indskudskapital hos forbrugerne kan kopieres af alle andre selskaber, men indtil nu har kun cirka 60 ud af cirka 600 fjernvarmeselskaber ønsket dette. Afgørelsen forholder sig ikke til, hvorvidt det er moralsk rigtigt eller forkert at opkræve en sådan forrentning, da det er en ret, som selskaberne siden 1981 har haft ifølge lovgivningen,” siger Martin Windelin, der er kontorchef i Energitilsynet, til Altinget.

Hos Dansk Fjernvarme frygter direktør Kim Mortensen, at flere selskaber vil gøre brug af mulighed. Men han maner alligevel til besindighed, da der er stor interesse i at have konkurrencedygtige priser på fjernvarme, og at det samtidig vil tiltrække en masse negativ opmærksomhed.

EGJ Varme er ejet af Eniig og Herning Kommune.

Fjernvarmeforrentning trækker EnergiMidt i plus

Ny rapport kan koste elnetselskaber formuer

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere