EnergiWatch

Besværlige solceller stopklods for elmålere for milliarder

Der er indtil videre installeret op mod 1,7 mio. fjernaflæste elmålere i Danmark for et samlet beløb på over 3 mia. kroner, og flere er på vej. Men udfordring med hvordan man skal takle private solcelleejere sætter en stopper for brugen af de dyre målere.

Der er teknisk set intet til hinder for, at danske elkunder allerede i dag skulle kunne spare flere hundrede kroner på deres elregning ved at tænde vaskemaskinen om natten eller bage boller, når vinden blæser, og der er masser af vindstrøm i nettet.

For med 1,7 mio. fjernaflæste elmålere allerede installeret - og yderligere 1 mio. på vej i Dongs netselskab Radius' område i København og Nordsjælland, er de danske elkunder i vid udstrækning klar til et fjernaflæst elnet med afregning af strømmen time for time. En model der både sikrer forbrugerne mulighed for at spare penge men også tænke deres elforbrug mere grønt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs