EnergiWatch

Besværlige solceller stopklods for elmålere for milliarder

Der er indtil videre installeret op mod 1,7 mio. fjernaflæste elmålere i Danmark for et samlet beløb på over 3 mia. kroner, og flere er på vej. Men udfordring med hvordan man skal takle private solcelleejere sætter en stopper for brugen af de dyre målere.

Der er teknisk set intet til hinder for, at danske elkunder allerede i dag skulle kunne spare flere hundrede kroner på deres elregning ved at tænde vaskemaskinen om natten eller bage boller, når vinden blæser, og der er masser af vindstrøm i nettet.

For med 1,7 mio. fjernaflæste elmålere allerede installeret - og yderligere 1 mio. på vej i Dongs netselskab Radius' område i København og Nordsjælland, er de danske elkunder i vid udstrækning klar til et fjernaflæst elnet med afregning af strømmen time for time. En model der både sikrer forbrugerne mulighed for at spare penge men også tænke deres elforbrug mere grønt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs