EnergiWatch

Canadiske spioner advarer energisektor om øget fare

Truslen vokser for såvel bombeangreb som cyberspionage. Laver man handler med visse lande, bør man forvente at få angrebet sine systemer, fastslår efterretningsrapport.

Foto: Colourbox

Energiselskaber er i stadig større risiko for angreb. Det gælder både cyberspionage og mere håndgribelige bombeangreb mod bl.a. olierørledninger og transformatorstationer. Det fastslår Canadas største efterretningstjeneste (CSIS) i en fortrolig rapport fra i maj, hvis dokumenter Reuters har fået adgang til.

I papirerne nævnes ikke mindst en øget trussel fra statsejede selskaber fra andre – og ikke i Reuters dokumenter synlige – lande, der spionerer efter information om selskaberne. De udenlandske hackere går ifølge rapporten efter alt fra selskabernes værdisætning til skattepapirer, kundekartoteker og fortrolig information om mulige investeringer eller opkøb. Det noteres, at der er fundet bevis for sådan spionage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs