EnergiWatch

Dansk selskab skal sikre arbejdet på verdens længste søkabel

Danske Survey Association har vundet en historisk stort projekt på verdens længste undersøiske energikabel mellem Norge og Storbritannien.

Foto: Energinet.dk

Det danske selskab Survey Association er blevet valgt til at rådgive om sikkerheden på den historisk lange energiledning The North Sea Link, som Storbritannien og Norge er ved at anlægge under vandet mellem de to lande.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Når den undersøiske energiledning en gang er færdig omkring år 2021, vil den med sine 700 kilometer blive den længste i verden. Derfor er det også en stor opgave, at det danske selskab nu står over for.

"Det er meget vigtigt for os. Dels fordi energiledningen jo nærmest kan komme i Guinness rekordbog på grund af længden, men også fordi det bliver et imponerende bygningsværk, der skal gå igennem søer og bjerge," fortæller Henrik Uth, administrerende direktør i Survey Association.

Opgaven for det danske selskab lyder på, at der skal rådgives om sikkerheden på farlige områder som de steder, hvor kablerne skal splejses, eller hvor vandet er allerdybest.

Energinet.dk investerer milliarder i søslange

Skal kunne dele strøm

Den undersøiske energiledning kommer til at strække sig fra Kvilldal i det sydlige Norge til Blyth i nordøstlige Storbritannien.

Meningen med at bygge det kilometervis lange kabel er, at Storbritannien og Norge på den måde kan sikre elektricitetsforsyningen i begge lande samt give mulighed for at dele vedvarende energi.

Professorer vil have elkabel til England droppet

Ejerne bag det storsilede arbejde er det norske selskab Statnett og det britiske selskab National Grid NSL Limited.

Anden milepæl på et år

For danske Survey Association, der har mere end 20 års erfaring fra både offshore og oliebranchen, har det seneste år budt på to milepæle.

I januar sidste år landede selskabet sin største ordre hidtil, da man blev valgt som maritim beskæftigelseskonsulent på en 400 MW stor vindmøllepark, som Siemens står for.

Danskere henter rekordordre på Siemens-park  

Og nu er den anden store milepæl også skrevet under.

"Det er meget positivt for os at se en vækst i det her marked, og at vi får etableret os med et godt navn," fortæller Henrik Uth.

Survey Association er allerede så småt gået i gang med projektet, men forventer for alvor at gå i gang i løbet af første kvartal af 2017.

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs