EnergiWatch

Avis: Duedahl ansætter 25-årig datter som it-chef

Datteren af topchefen i SE er blevet ansat som chef for it-sikkerhed i den sydjyske milliardkoncern, og det vækker kritik.

Foto: SE

Siden februar 2016 har Niels Duedahls 25-årige datter trods begrænset erfaring været chef for it-sikkerheden i energiselskabet SE, hvor hendes far er adm. direktør.

Det fremgår af torsdagens udgave af Berlingske, hvor professor i ledelse ved Aalborg Universitet, Anders Dreyer, kritiserer ansættelsen, da han mener, at det kan skabe mistanke om nepotisme. Selv afviser Niels Duedahl at have haft noget med ansættelsen at gøre, da den hører under vicedirektør Gert Vinther Jørgensen, som er ansvarlig for IT-området.

"Jeg har været meget opmærksom på det her. Min datter startede i virksomheden i et ulønnet praktikjob i tilknytning til et IT-projekt. Dér fik hun noget specialviden, og da min økonomidirektør spurgte, om hun ville forlænges, sagde jeg, at det ville jeg ikke involveres i. Så jeg har fuld afstand til det. Du har selvfølgelig ret i, at det ikke er en nem situation," udtaler Niels Duedahl.

Til avisen bekræfter Gert Vinther Jørgensen, at SE-topchefen ikke har været involveret i ansættelsen, og at SE's formandskab er blevet orienteret om beslutningen om at ansætte datteren, der på ansættelsestidspunktet blot havde 14 måneders erhvervserfaring på CV'et fra to andre job i SE-koncernen.

SE arver presset kundevækst og udløbsdato på tv-forretning

Waoo mærker øget pres efter Boxer-handel

SE-formand: Der har været for meget støj

"Mange skomagere er døde af at blive ved deres læst"

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere