EnergiWatch

Britiske Drax trykker på grøn speeder

Effekten af den britiske regerings ønske om at udfase kul får nu ejeren af landets største kraftværk til at øge hastigheden af den grønne omstilling.

Foto: vattenfall

Vind og sol kombineret med biomasse bliver fremtiden for det historiske, britiske energiselskab Drax. Dermed tager selskabet hul på en transition af de større.

Drax er eller mest kendt for at drive Storbritanniens største kulkraftværk i North Yorkshire. Kraftværket – der med en kapacitet på 3960 MW er det næststørste i Europa – har dog de seneste fire år taget hul på en ny tilværelse, og har fået ombygget halvdelen af kapaciteten til biomasse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs