EnergiWatch

Energispareordningens pris steget med 50 pct. på et år

Forsyningssektoren indhentede sidste år sit efterslæb på energibesparelser, viser nyt benchmark fra Energitilsynet. Men prisen for hver sparet kilowatt er steget med næsten en femtedel på blot et år.

Foto: Presse

En krone sparet er som bekendt en krone tjent. Men skifter man den monetære målestok ud med en elektrisk enhed som f.eks. kilowatttime, så bliver regnestykket en del mere komplekst. Det viser Energistilsynets seneste benchmark af omkostningerne til energispareindsatsen.

For her fremgår det, at forsyningsselskabernes gennemsnitlige omkostning for at spare en kWh energi i 2015 var 49,6 øre. Det er knap 18 pct. mere end i 2014 og omkring 40 pct. mere end for fire år siden. Samlet set er omkostningen til energispareordningen vokset med omkring 50 pct. på et år til 1.554 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs