EnergiWatch

Statkraft nedskriver vand og vind for milliarder

I forrige kvartal tog det norske energiselskab store nedskrivninger på gas, denne gang er det vind og især vand, hvor der pilles en lille milliard af værdien på et nyåbnet vandkraftprojekt.

Foto: Statkraft

Der er én god nyhed for Statkraft i regnskabet for tredje kvartal: Stigningen i de nordiske elpriser, der var 89 pct. højere end i samme periode sidste år, medførte, at det norske energiselskab øgede sit såkaldte underliggende resultat Ebitda med en lille tredjedel til 2 mia. norske kr. (1,6 mia. kr.).

Men det meste andet, der ligger over dette resultat, ser til gengæld ret sløjt ud. Tilbagegangen i omsætning tager således til og er med 9,6 mia. norske kr. 22,8 pct. lavere end i samme periode sidste år. Set over årets første tre kvartaler er toplinjen reduceret med knap en tiendede. Samtidig realiseres et tab på 1,4 mia. norske kr. efter skat, hvilket også trækker det foreløbige årsresultat i rødt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs