EnergiWatch

Statkraft nedskriver vand og vind for milliarder

I forrige kvartal tog det norske energiselskab store nedskrivninger på gas, denne gang er det vind og især vand, hvor der pilles en lille milliard af værdien på et nyåbnet vandkraftprojekt.

Foto: Statkraft

Der er én god nyhed for Statkraft i regnskabet for tredje kvartal: Stigningen i de nordiske elpriser, der var 89 pct. højere end i samme periode sidste år, medførte, at det norske energiselskab øgede sit såkaldte underliggende resultat Ebitda med en lille tredjedel til 2 mia. norske kr. (1,6 mia. kr.).

Men det meste andet, der ligger over dette resultat, ser til gengæld ret sløjt ud. Tilbagegangen i omsætning tager således til og er med 9,6 mia. norske kr. 22,8 pct. lavere end i samme periode sidste år. Set over årets første tre kvartaler er toplinjen reduceret med knap en tiendede. Samtidig realiseres et tab på 1,4 mia. norske kr. efter skat, hvilket også trækker det foreløbige årsresultat i rødt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs