EnergiWatch

Borgmester satser på nyt eldorado i Viborg

Borgmester i Viborg tror på tusindvis af nye job som afledt effekt af Apples milliardinvestering i Viborg.

Foto: /ritzau/Ernst van Norde

Viborgs borgmester Torsten Nielsen (K) vil sent glemme datoen 23. februar 2015.

Det var den dag, han stod frem på et pressemøde og fortalte den måbende offentlighed, at it-giganten Apple skyder 6,3 milliarder kroner i et datacenter på en mark ved Foulum.

Investeringen blev kaldt den største udenlandske anlægsinvestering til dato.

Borgmesteren udtalte, at datacentret kunne tiltrække så mange som 10.000 nye arbejdspladser til kommunen.

Borgmester Torsten Nielsen (K) har fortsat store forventninger til de konsekvenser det vil få, når Apple gør sit indtog i Viborg. Foto: Ernst Van NordeNu - halvandet år senere - er anlægsarbejdet til datacentret så småt gået i gang. Fredag er Apple vært ved et åbent hus-arrangement for lokalområdet, hvor man vil vise en ny model for centret frem.

Borgmester Torsten Nielsen tror fortsat fuldt og fast på, at datacentret kommer til at tiltrække langt flere arbejdspladser end de 150 personer, som kommer på lønningslisten hos Apple.

"Jeg har sagt 10.000 arbejdspladser, og det står jeg fuldt på mål for."

"Jeg er ikke et sekund i tvivl, når jeg ser, hvad Facebooks indtog gjorde for den svenske by Luleå," siger Torsten Nielsen.

Han henviser til, at Facebooks investering kastede 4.500 arbejdspladser af sig i Luleå - en by, der er mindre end Viborg og med en beliggenhed 100 kilometer fra polarcirklen.

"Når først Apple har sagt god for Viborg, vil der være andre virksomheder, som vil være klar til at følge efter," lyder det fra borgmesteren.

Det har fået kommunen til at søsætte sin egen charmekampagne Invest in Viborg.

"Vi har vores egen mand ansat i Silicon Valley (Apple og andre it-virksomheders vugge i Californien, red.), som kun har til formål at opsøge virksomheder derovre og forklare, hvor godt vi gør det," siger han.

Det har ifølge borgmesteren allerede kastet adskillige kontakter fra interesserede virksomheder af sig.

"Det er sonderinger, der foregår i fortrolighed, så derfor kan jeg ikke sige mere," siger borgmesteren.

En anden medarbejder holder kontakten til mere end 30 medarbejdere fra Invest in Denmark, der fra forskellige steder på kloden arbejder på at fremme investeringer i Danmark.

"Jeg synes, at vi på kort tid har skabt en meget velsmurt maskine, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høste frugterne af det," siger Torsten Nielsen.

Kommunen vil også etablere et netværk - Danish Datacenter Supplier Network - der skal gøre Danmark attraktivt for etablering af flere store datacentre.

Flere end 100 virksomheder har meldt deres ankomst til opstartsmødet 3. november.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs