EnergiWatch

Elpriser får SE til at gå i defensiven

Målet om årlig omsætningsvækst på 10 pct. er lagt i graven hos SE. Topchefen jagter dog fortsat opkøb og fastslår, at en storfusion kan ændre fremtidsscenariet for sektoren.

Foto: SE

En forsigtigper. Betegnelsen passer så dårligt til SE's adm. direktør Niels Duedahl, at sætningerne bliver nødt til at være adskilt af et punktum. Men ikke desto mindre er hans sydjyske energiselskab slået ind på en mere forsigtig kurs, fremgår det af selskabets nye årsrapport.

For ganske vist præsterede SE i 2015 en samlet stigning i omsætningen på 1,6 pct. fra året før til 4,2 mia. kr. Men toplinjen er dog fortsat 6 pct. lavere end i 2013, hvor selskabet præsenterede sin strategiplan, der blandt andet lød på en fordobling af markedsværdien og en omsætning på 7 mia. kr. i 2018. Den strategiplan er nu blevet "genbesøgt," noteres det i årsrapporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs