EnergiWatch

Dong henter flere banker ind til børsnotering

Tre nye banker er nu inde i varmen omkring børsnoteringen af Dong Energy.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian/Arkiv

Det er ikke nok med seks forskellige banker til salg af aktier ved den kommende børsnotering af Dong. Finansministeriet meddeler nu, at man har valgt at hyre mere bankhjælp ind til børsnoteringen i form af en række Co-lead managers.

Der er tale om bankerne RBC Capital Markets, Rabobank og ABG Sundal Collier. Disse banker vil hjælpe det eksisterende banksyndikat med salg af aktier i forbindelse med børsnoteringen af DONG Energy A/S. Udpegningen af disse banker ændrer ikke på den samlede økonomiske ramme til bankerne, oplyser Finansministeriet.

Tilbage i december blev det meddelt, at Citigroup, Danske Bank og UBS skal være joint bookrunners på børsnoteringen. Som joint global co-ordinators skal være J.P. Morgan, Morgan Stanley og Nordea, og Nordea Markets og Danske Bank skal være Nordic retail co-ordinators.

Især valget af Morgan Stanley kan siges at være kontroversielt, al den tid at banken spillede en fremtrædende rolle i børsnoteringen af OW Bunker. Specialkurator i OW Bunker sagen, Søren Halling-Overgaard, afleverede i slutningen af december en rapport med sønderlemmende kritik af blandt andre Morgan Stanleys rolle i OW Bunker-sagen.

De nye Co-lead managers bringer nu det samlede banksyndikat omkring børsnoteringen op på ni banker fordelt på lidt flere roller.

Mindre rolle til nye banker

Det er ikke ualmindeligt, at mere end ti banker udpeges til at hjælpe med at sælge aktier ved en børsnotering. Men rent økonomisk går langt hovedparten af omkostningerne til emissionsbankerne og til bookrunner-bankerne.

De øvrige banker, der typisk vælges senere i forløbet, får betegnelsen "co-lead managers", hvilket gør at de får provision for at sælge aktier til deres kunder, men ikke får del i broderparten af emissionsomkostningerne.

Hjort har fået børsnotering af Dong til røverpris

Prisen på CO2-kvoter hamrer fortsat nedad 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs