EnergiWatch

Stor amerikansk energifusion tæt på målstregen

Planerne om at skabe et af de største energiselskaber i USA tog i sidste uge et skridt tilbage og så frem igen.

Foto: Siemens

Inden for 14 dage afgøres det formentlig, hvorvidt en handel, der kan skabe USA's måske største elselskab, bliver realiseret.

Tilbage i 2014 annoncerede det store energiselskab Exelon planerne om at købe et andet elselskab, Pepco Holdings, for 6,8 mia. dollar - ca. 46 mia. kr. Overtagelsen ville betyde, at Exelon med base i Chicago ville blive en af landets største spillere på området, men lige siden offentliggørelsen af planerne har selskabet kæmpet med at få godkendelser af handlen på plads.

Det har ikke været nemt, men alligevel har Exelon efterhånden fået alle tilladelser i hus i de forskellige stater - på nær i regeringshovedstaden District of Columbia. Og her afviste en kommission fredag fusionen, skriver bl.a. Wall Street Journal og Bloomberg.

Til gengæld har den såkaldte Public Service Commission fremlagt et revideret forslag til en godkendelse, som skal besluttes inden for 14 dage, og som i så fald vil betyde, at opkøbet kan gennemføres.

Det er dog ikke kun Exelon og Pepco, som skal sige ja til forslaget fra kommissionen. Også grupper, som repræsenterer elforbrugerne, samt de lokale politikere skal nikke ja til forslaget, som bl.a. indeholder, at selskaberne fremover fortsat skal have fokus på energieffektivitet og modernisere elnetværket.

Bankerne forbereder sig på olietab

Klimaforskere: Fossile brændstoffer må halveres hurtigt

CIP får kinesisk partner i Skotland

Enorm Siemens-park opføres til bundpris

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere