EnergiWatch

Nettet klart til engrosmodel

Samtlige 60 elnetselskaber er i tide klarmeldt til at levere data til datahub'en. Omvendt har hver sjette elleverandør ikke overholdt den fastsatte deadline.

Foto: Colourbox

Den 1. februar blev endnu deadline nået, inden engrosmodellen træder i kraft om præcis to måneder. Energinet.dk havde bedt alle netvirksomheder og elleverandører gennemføre en såkaldt End2End-test for at tjekke, om aktørernes it-system kunne tale med datahub'en, og den test har landets 60 netselskaber både taget og bestået.

Oprindeligt skulle testen være afsluttet allerede i august 2014, men med forsinkelserne i engrosmodellen er også denne del blevet udskudt. Nu skulle vejen dog være banet for, at netselskaberne kan håndtere de mange milliarder data, der skal transporteres rundt i systemet, når forbrugerne skal til kun at modtage en regning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs