EnergiWatch

Forberedelser til nyt elmarked går ind i slutfase

Om få måneder lyder startskuddet til engrosmodellen på det danske elmarked. En teknisk og forretningsmæssig slutspurt er derfor i gang hos både elselskaber og Energinet.dk. Sidstnævnte er bekymret for, om de mindste aktører magter opgaven, når der trykkes på startknappen.

Når kalenderen rammer 1. april hos landets net- og elleverandørselskaber, bliver der i år nok ikke lavet de store aprilsnarløjer. I hvert fald næppe hos selskabernes it-folk, som formentlig vil være travlt optaget af at stirre ind i deres skærme for nu at tjekke, at systemerne kører, som de skal.

Den 1. april er nemlig datoen, hvor elmarkedets nye engrosmodel træder i kraft efter flere år med både forberedelser og ikke mindst forsinkelser. Formålet er at sætte gang i konkurrencen på det stadig træge marked, og midlet til det er at fjerne den ene af de to elregninger, som forbrugerne modtager i dag. Hvor forbrugerne for øjeblikket får én regning fra netselskabet og én fra elforhandleren, vil der fremover kun komme ét brev fra elhandleren ind ad brevsprækken, hvilket skal gøre det nemmere og mere overskueligt for forbrugerne at vælge og vrage strømleverandører.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs