Dong-chef slår fast: Ny kapital var nødvendig

Dong Energy havde brug for nye penge, hvis ikke selskabet skulle skrue ned for sine investeringer. Derfor var beslutningen om en kapitaludvidelse også den rigtige, fortæller Henrik Poulsen.
Foto: Stine Bidstrup, Polfoto
Foto: Stine Bidstrup, Polfoto

Kort efter Henrik Poulsen tog roret i Dong Energy stod det klart for ham, at energiselskabet havde to valgmuligheder. Enten skruede det ned for blusset eller hentede ny kapital ind. Det siger den adm. direktør i stort interview med Berlingske Business.

Her fortæller han om forløbet op til kapitaludvidelsen sidste år. En udvidelse, der som bekendt førte til stor folkelig modstand og splittede den daværende regering på grund af involveringen af Goldman Sachs.

Men der var ingen vej uden om en kapitaludvidelse, hvis Dong skulle klare sig frem til 2017, hvor de massive investeringer i vind, gas og olie ville begynde at finansiere sig selv. Derfor var aktiesalget også den rigtige beslutning, fortæller Henrik Poulsen.

"Selv om vi hamrede bremserne i bund på investeringerne, kunne vi ikke trække os fra de igangværende projekter. Eller jo, det kunne vi godt, men værdidestruktionen havde været enorm. Samtidigt troede vi på projekterne, og det var derfor synd at hive i det røde håndtag, så hele toget blev afsporet. I samarbejde med ministeriet blev konklusionen, at vi ville holde toget på skinnerne, gøre transformationen færdig og så sætte en prop i resten med en kapitalindsprøjtning," siger han til Berlingske erhvervsmagasin.

Kapitaludvidelsen i Dong blev gennemført i februar sidste år og betød, at ATP, PFA Pension og Goldman Sachs samlet skød 13 milliarder kroner i det danske energiselskab.

Dong indleder skæbnekamp for 1000 års egenkapital

Dong vil fortsætte olietrimming

Dong sætter turbo på salg af gas- og olieledninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også