EnergiWatch

Energiselskaber stormer frem: Har afsat nok til atom-nedlukning

Tyske energiselskaber som RWE og EON stormer frem på børsen mandag morgen.

Foto: Martin Meissner/AP/Ritzau

Det sker, efter at det tyske energiministerium har slået fast, at selskaberne har sat tilstrækkeligt med penge af til at lukke ned for sine atomkraftværker.

Selskaberne EON, RWE, Vattenfall og Stadtwerke München har samlet set afsat 38,3 mia. euro, og ifølge Bloomberg News har de tyske myndigheder meldt ud, at det beløb helt i overensstemmelse med, hvad de faktiske udgifter bliver.

Og den melding bliver modtaget positivt blandt investorerne på aktiemarkedet, der tilsyneladende havde frygtet, at regningen kunne blive markant højere.

RWE-aktien stiger 10,1 pct. på børsen i Frankfurt, mens EON-aktien samme sted stiger 10,6 pct. Derimod er der af naturlige årsager ingen kursreaktion hos svenske Vattenfall og Stadtwerke München, da de to selskaber ikke er børsnoterede.

Skarp kritik af engelsk atomkraftværk

Vattenfall trues af nedgradering

...Men i det mindste har de Danmark

Atomkraft og oliebranchen i ægteskab om flydereaktor

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs