GE vil flytte arbejdspladser til Europa

General Electric er klar til at flytte op til 500 arbejdspladser til Europa og Kina, da en amerikansk støtteordning er strandet i et politisk slagsmål i Kongressen.
Foto: GE
Foto: GE

General Electric (GE) vil flytte 500 jobs til Europa og Kina efter, at der er skabt tvivl om, hvorvidt de amerikanske myndigheder fortsat vil støtte virksomheden.

Selskabet havde regnet med at få finansiering af den statslige Export-Import Bank (EXIM) til nye investeringer i kraftværksturbiner, men bankens fremtid hænger i en tynd tråd efter, at den er blevet centrum for et politisk slagsmål i Kongressen.

Den usikkerhed kan GE ikke leve med, og derfor flytter koncernen nu arbejdspladserne til Frankrig, Ungarn og Kina i stedet for at oprette dem i USA, skriver Reuters Business tirsdag.

Hovedparten af de nye jobs bliver placeret i Frankrig, hvor myndighederne er klar til delvist at finansiere et projekt i Belfort. Her vil amerikanerne bygge et nyt produktionsanlæg med 400 medarbejdere. De resterende 100 arbejdspladser bliver fordelt i Ungarn og Kina.

EU godkender GE's køb af Alstoms energiforretning

GE oplyser desuden, at man snart vil annoncere flere lignende internationale aftaler, hvor de lokale myndigheder har givet støtte til projektet. I alt har selskabet projekter til 11 mia. dollar i støbeskeen, fortæller vicebestyrelsesformand John Rice.

"Hvis EXIM stadig var åben, så ville det være business as usual," siger han til Reuters og fortæller, at flere andre amerikanske virksomheder også er berørt af den fortsatte usikkerhed om støtteordningen.

"Hvis du er en statslig finansieringsinstitution uden for USA, så er du lige nu i færd med at rulle den røde løber ud for amerikanske produktionsvirksomheder."

EXIM-banken blev oprettet i 1934 med det formål at støtte amerikanske eksportvirksomheder. Siden juni har banken imidlertid befundet sig i et dødvande, da republikanerne i Kongressen ikke ville forlænge det politiske mandat til ordningen.

GE vinder endnu en stor mølleordre i Brasilien

GE vinder 100 MW til kenyansk møllepark

Efter salgsbonanza: Ordre-indgang skrumper hos Alstom

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også