EnergiWatch

Dansk Energi: Der er behov for bedre it-sikkerhed

Ny rapport viser huller i it-sikkerheden i den danske el-branche. Dansk Energi finder rapporten kærkommen midt i en digital udvikling, der skaber behov for minimumskrav for sikkerheden omkring fremtidens digitalisering af elforsyningen. Truslen om hacking er konkret, lyder det.

Foto: /Ritzau/Scanpix/Torben Åndahl

En ny rapport viser, at it-sikkerheden halter hos de danske el- og naturgasselskaber. Rapporten har undersøgt niveauet inden for cyber- og informationssikkerhed blandt landets el- og naturgasselskaberne ved at spørge til hver virksomheds vurdering af deres eget sikkerhedsniveau. Det er sket på en skala fra et til fem, hvor fem er optimalt.

Rapporten angiver "et anbefalet minumimsniveau for styring af sikkerhed" på tre ud af fem, mens "særligt kritiske processer" bør ligge på fire. Det gennemsnitlige niveau for undersøgelsen lander på 2,8. Her trækker teknisk og fysisk sikkerhedhed op i undersøgelsen, men daglige driftsprocesser blandt eller erfarent og kompetent personale trækker ned.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs