EnergiWatch

Verdo sælger Grenaa Kraftvarmeværk

Grenaa Varmeværk A.m.b.A. overtager kraftvarmeværket i Grenaa fra Verdo Produktion A/S med udgangen af 2017. Et nyt flisfyret varmeværk er på tegnebrættet.

Grenaa Varmeværk A.m.b.A. har klare planer med overtagelsen af Grenaa Kraftvarmeværk. Arealet og dele af bygningsmassen skal bruges til et biomassefyret varmeværk med begrænsede omkostninger.

"Aftalen giver os mulighed for at bygge det flisfyrede varmeværk i Grenaa, som vi længe har ønsket os," siger Søren Gertsen, direktør i Grenaa Varmeværk A.m.b.A., i en pressemeddelse.

Grenaa Varmeværk A.m.b.A forventer, at det nye biomassefyrede værk kommer til at levere 105.000 MWh., hvilket svarer til 65 pct. af det forventede behov i Grenaa. Projektet omfatter etablering af et biomassefyret kedelanlæg pa? 38 MW, som blandt andet består af to 15 MW kedelanlæg samt en 2 MW varmepumpe til driftsoptimering.

Verdo Produktion har ejet værket siden 2012 og vil drive det indtil udgangen af 2017.

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs