EnergiWatch

Nrgi solgte Wupti-aktier for tre måneder siden - det er direktøren stadig glad for

Wupti har tabt millioner under Nrgi's ejerskab. Det forbrugerejede elselskab solgte sine aktier kun tre måneder inden, Dansk Supermarked troppede op og købte hele butikken.

Foto: Anita Graversen

Det er ikke mere end tre måneder siden, at det aarhusianske elselskab, Nrgi, solgte sine aktier i Wupti til erhvervsmanden Niels Thorborg.

Nu har Thorborg så solgt hele biksen videre til Dansk Supermarked, og det kunne måske forlede en enkelt sjæl til at tro, at ærgrelsen driver ned ad væggene på direktionsgangen i Nrgi.

Men det er ingenlunde tilfældet, lyder det fra adm. direktør Søren Sørensen:

"Vi har været godt tilfredse med den handel, vi lavede. Jeg har ingen grund til at føle mig snydt," siger han.

Nrgi var med til at stifte og finansiere Wupti i 2006, og det har langt fra altid været nogen succeshistorie. Siden 2011  har der været sorte tal på bundlinjen, men set over virksomhedens levetid fra 2006 til seneste regnskabsår, 2013, akkumulerede Wupti et samlet underskud på knap 50 mio. kr. før skat.

Ifølge Søren Sørensen har Nrgi dog tjent på ejerskabet, fordi Nrgi først solgte halvdelen af aktierne til Niels Thorborg i 2008 og resten i februar i år.

"Vi har været ganske tilfredse med vores ejerskab, men vi har besluttet at fokusere mere på forretninger, der bidrager til en mere bæredygtig omstilling af samfundet," siger Søren Sørensen, der hverken vil oplyse, hvilken pris Nrgi solgte til, eller hvad Nrgi har tjent på sit ejerskab.

Han oplyser dog, at det var Nrgi, der selv tog initiativ til salget i februar, og at der ikke dengang var dialog med Dansk Supermarked om et salg af Wupti. Men at det sker, er ikke overraskende, siger han:

"Der er en ganske betydelig konsolidering på markedet, som koncentreres omkring få og store aktører. Denne handel er et naturligt skridt i den udvikling," lyder vurderingen fra øverste mand i elselskabet, der ejes af de aarhusianske elforbrugere.

Men hvis det var så oplagt at der er en konsolidering i gang, og at Wupti kunne være et opkøbsmål, ville det så ikke have været bedre at vente med at sælge?

"Jo, forudsat at prisen er anderledes. Men man kan altid være temmelig klog på, hvad man bagud i tid skulle have gjort. Det ændrer ikke ved, at vi synes, vi har gjort en god handel, og samtidig har vi fået refokuseret virksomheden, som vi ville," siger han.

På et pressemøde onsdag i Odense fortalte Niels Thorborg, at handlen med Dansk Supermarked var kommet i stand efter et "kort, hektisk forløb".

"Per Bank (topchef i Dansk Supermarked, red.) fra Dansk Supermarked tog fat i mig ind i det nye år, og hurtigt fik vi en dialog om det danske internetmarked. Vi tror på, at der sker en konsolidering i markedet, og kunne se, at det gav mening at slå Wupti ind i Dansk Supermarked. I går (tirsdag, red.) skrev vi under på aftalen," sagde han.

Store vindudbud rammer forsøgsordning

TDC: Yousee leverer under forventningerne

Græsrødder vil også ud af Mejlflak

Decimeret indholdsudbyder får ny formand

Tidligere Nrgi-formand gider ikke "mudderkastning"

Norsk opkøb lapper huller hos TDC

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs