EnergiWatch

SEF kigger på sydfynsk konsolidering

Sydfyns Elforsyning undersøger mulighederne for et samarbejde med kommunalejede Svendborg Kraftvarme og Svendborg Vand & Affald.

Foto: Sydfyns Elforsyning

Ifølge Fyens.dk er Sydfyns Elforsyning (SEF) ved at undersøge mulighederne for konsolidering på øen.

Ikke på hele øen, for Energi Fyn er ikke en del af planerne, men SEF kigger på at lave et energicenter på Sydfyn, hvor SEF samarbejder med Svendborg Kraftvarme og Svendborg Vand & Affald.

"Vi har været igennem en større strategiproces, og i den nye bestyrelse opstod ønsket om at se på synergimulighederne i foråret. I forsyningsbranchen bliver vi hele tiden mødt med nye krav om effektivisering, og så kunne det være en god ide at stå sammen og samle for eksempel kundeservice-, it- og vagtfunktioner, siger administrerende direktør i SEF, Anders Banke, til Fyens.dk.

Resultatet af en foranalyse er blevet præsenteret for økonomiudvalget i Svendborg kommune, og der er nedsat en styregruppe, som skal undersøge mulighederne nærmere.

Sydfyns Elforsyning er andelsejet, mens Svendborg Kraftvarme og Svendborg Vand & Affald er kommunalejet.

Fynboer køber tyske vindmøller

Værdipapirer hiver Sydfyns Elforsyning i plus

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs