EnergiWatch

Dong-formand: Delvis børsnotering er en mulighed

Thomas Thune Andersen vil ikke afvise, at Dong Energy vil børsnotere dele af energiselskabet enkeltvis, skriver avis.

Foto: Jyllands-Posten

De danske politikere har sat et mål om, at Dong Energy skal børsnoteres i 2018. I dagens udgave af Børsen indikerer den nye formand, Thomas Thune Andersen, at de forskellige forretningsområder kan blive børsnoteret enkeltvis.

Bliver det en notering af hele Dong Energy eller dele af Dong Energy?

"Vi skal kigge på de forskellige muligheder, der er, og lægge dem frem. Objektivt for aktionærerne. Det er en del af min opgave som formand. Men det er aktionærernes beslutning," udtaler Thomas Thune Andersen med henvisning til kapitaludvidelelsen i vinter, som bl.a. gjorde Goldman Sachs og ATP til aktionær i energiselskabet.

Det var oprindeligt planen, at Dong Energy skulle børsnoteres i 2008, men det satte finanskrisen en stopper for. Siden kom energiselskabet i finansielle problemer på grund af en satsning på det europæiske gasmarked, som lave kulpriser kombineret med skifergas-revolutionen i USA slog bunden ud af.

Ny Dong-formand klar til 24-timers deltidsjob

Så fik Dong sin formand

Dongs nye supersælger

Topchef overvejer at købe Dong-aktier

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs