EnergiWatch

Varmeudgifter er blevet til et lotterispil hos barmarksværkerne

Hos 35 barmarksværker har et frit brændselsvalg givet markant mindre varmeregninger. Men de resterende 45 små værker bør have samme betingelser, lyder det fra brancheforeningen, Dansk Fjernvarme.

Foto: AGERSTEN KIM/POLFOTO/arkiv

Forskellen er enorm, selv om vi taler om to små kraftvarmeværker – de såkaldte barmarksværker – der ligger i det samme område og begge har knap 200 forbrugere:

Hvis man er så heldig at være koblet på Gassum-Hvidstens Kraftvarmeværk nord fra Randers, er den gennemsnitlige varmeudgift mere end halveret inden for det seneste år fra ca. 31.000 kr. om året til knap 14.000 kr. for et standardhus på 130 kvm. Hvis man derimod går nogle kilometer længere mod sydøst til Uggelhuse og Langkastrup, er den gennemsnitlige varmeudgift for det samme standardhus omkring 32.000 kr. om året, og flere forbrugere har stadig årlige varmeudgifter på 40.000-50.000 kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs