EnergiWatch

Skunkavlere snyder Dong for millioner

Fire mænd dømt i stor skunksag fra Vestegnen. De har snydt Dong for flere millioner kroner, fordi strømmen blev ført uden om elmålerne.

På Københavns Vestegn og i Roskilde er der ifølge anklagen produceret usædvanlig store mængder skunk.

Fire mænd har ved Retten i Glostrup onsdag tilstået, at de har været involveret i produktionen af store mængder skunk.

De er onsdag blevet idømt mellem to år og tre års fængsel. I alt 14 mænd er tiltalt i den omfattende sag, hvor der i lejede lokaler på Københavns Vestegn og i Roskilde skulle være bygget skunklaboratorier og dyrket skunk.

50-årige Henrik Frem Jensen og 51-årige Jens Klargaard er blevet idømt henholdsvis to år og tre måneders fængsel og to års fængsel.

De har begge fungeret som stråmænd ved at stå som lejere af lokalerne, hvor der blev produceret skunk. Begge nægtede dog at have haft noget med selve produktionen at gøre.

På i alt syv adresser på Københavns Vestegn og i Roskilde, i erhvervslokaler, i en lade og i en kælder under en gokartbane, skulle der ifølge anklagen være blevet produceret store mængder skunk.

Desuden skulle Dong Energy været blevet snydt for flere millioner kroner, fordi strømmen blev ført uden om elmålerne.

Planterne i laboratorierne blev dyrket under kraftige lamper, og der var vandingsanlæg, temperatur- og fugtstyring. 42-årige Claus Rex Pedersen tilstod onsdag, at han havde arbejdet i et af laboratorierne og blev idømt to års fængsel.

Han betegnede sig selv som "arbejdsmand" og oplyste, at han havde passet planterne og hjulpet med andre praktiske opgaver.

41-årige Jesper Schmalz tilstod, at han havde instrueret arbejdet på flere laboratorier. Da han havde spillet en mere afgørende rolle som en form for mellemmand, valgte dommeren at idømme ham tre års fængsel.

De fire mænd valgte alle at acceptere dommene. Det er dog kun Jesper Schmalz, der skal i fængsel. De tre andre har allerede udstået afsonet deres straf under varetægtsfængslingen.

Sagen mod resten af de tiltalte fortsætter onsdag eftermiddag, og der er planlagt retsmøder i både september og oktober.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs