EnergiWatch

Danske Commodities i massiv fyringsrunde

Energihandlerselskabet har haft et sløjt halvår og annoncerer nu en stor organisationændring, fyring af op til 125 ansatte og endelig et nyt ledelsesteam.

Foto: Mikkel Berg Pedersen, Polfoto

Danske Commodities skal ud i en massiv fyringsrunde.

Selskabet, der for nylig sagde farvel til adm. direktør Torben Nordal Clausen og i stedet fik stifteren og den hidtidige bestyrelsesformand Henrik Lind tilbage som topchef, meddeler, at der skal skæres til, samtidig med at strukturen i selskabet skal ændres.

Sløje første seks måneder

Danske Commodites vil skære sine nuværende 12 forretningsteams ned til to overordnede enheder - Origination og Trading - hvilket skal give mulighed for at effektivisere administration og supportfunktioner, skriver selskabet.

"Dette skal være med til at sikre virksomhedens fremtidige vækst og udvikling," lyder det fra selskabet, som samtidig kan melde, at de første seks måneder af 2014 langt fra har levet op til forventninger.

Henrik Lind stopper som formand for Danske Commodities

Resultatet før skat i 1. halvår lyder således kun på 79 mio. kr., "hvilket er en væsentlig tilbagegang i forhold til sidste år."

”Energimarkedet er og vil altid være karakteriseret af foranderlighed, der kræver en stor tilpasningsevne hos aktørerne. Den fleksibilitet ønsker vi at sikre i Danske Commodities. Vores mål med tilpasningen af organisationen er at sikre omkostningsniveauet i forhold til vores justerede vækstscenarie,” udtaler Henrik Lind og fortsætter:

”Danske Commodities har fortsat en god indtjening og en sund kapitalstruktur. Det ønsker vi at fastholde.”

Konsekvensen bliver fyringer.

Mindst 110 skal væk

Selskabet meddeler, at der på grund af organisationsændringen og de utilfredsstillende regnskabstal skal afskediges et sted mellem 110 og 125 medarbejdere i energihandelsselskabet.

Efter fyringsrunden forventer selskabet stadig at have over 350 medarbejdere, hvilket er på niveau med det antal medarbejdere, der var ansat i virksomheden for ca. et år siden.

”Det berører mig dybt at måtte sige farvel til dygtige medarbejdere, men det er nødvendigt at tilpasse organisationen for at sikre konkurrenceevnen fremadrettet, og jeg er ikke i tvivl om, at de beslutninger, vi har truffet, er de rigtige for dc,” udtaler Henrik Lind.

Ny ledelse klar

Endelig fortæller Danske Commodities også, at et nyt ledelsesteam er sat, efter at den tidligere topchef Torben Nordal Clausens exit, og CFO Kim Bendixen valgte at gå.

Ledelsen lyder nu som følger:

  • Henrik Lind, CEO
  • Henrik Lind, (interim) VP, Trading  
  • Helle Østergaard Kristiansen, VP, Group Finance
  • Kristian Gjerløv-Juel, VP, Origination
  • Dion Sørensen, VP, People & Communications
  • Rasmus Lundgaard Pedersen, VP, IT

Henrik Lind understreger i meddelelsen, at virksomheden trods de store ændringer holder fast i den treårige strategi, "More Passion for Energy", der blev lagt tidligere på året.

”Med de nuværende organisationsændringer har vi konsolideret virksomheden, så vi kan fokusere på kerneforretningen. Dermed sikrer vi i tråd med More Passion for Energy, at vi også fremadrettet kan udnytte vores ekspertise til fordel for vores kunder og bane vejen for fremtidig profitabel vækst i Danske Commodities,” udtaler Henrik Lind.

I forbindelse med at Henrik Lind indsatte sig selv som adm. direktør for Danske Commodities blev den tidligere SimCorp-topchef Peter Lorens Ravn, der har siddet i bestyrelsen siden 2013, udnævnt som ny formand.

Danske Commodities vokser fra konkurrenter

Topchef i Danske Commodities stopper

Svær direktørjagt venter Danske Commodities

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs