NGO: Her er Europas mest beskidte kulværker

Et samarbejde mellem en række NGO'er kortlægger de mest svinende kulkraftværker i EU. Se dem alle her.
Foto: Bohle Gruppe
Foto: Bohle Gruppe

Tyskland og England får en hård medfart af en række NGO'er, der er gået sammen om at kortlægge de 30 største CO2-udledere blandt kulkraftværker i Europa.

På listen, som de har navngivet "The Dirty Thrity", optræder britiske og tyske værker ikke færre end 18 ud af 30 gange, og derfor bør de to landes position som europæiske klimadukse revurderes, mener de.

"Tyskland og Storbritannien har udråbt sig selv som europæiske klimamestre, men Tyskland bruger mere kul til at lave elektricitet end noget andet land i Europa, og Storbritannien kommer ind på en tredjeplads som den største kulforbruger næst efter Polen," står der i rapporten.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Opgørelsen er lavet for 2013, og her har aktivisterne fundet frem til, at det polske værk ved Bełchatów (billedet) udledte mest CO2. Her endte den totale udledning med at være på 37,1 ton.

Du kan se kortet over værkerne her.

 

Listen tager ikke højde for, hvor mange mennesker de forskellige værker producerer strøm til. Man har heller ikke opgjort, hvor relativ stor CO2-udledningen er i forhold til det producerede antal MW.

Laver man den opgørelse, baseret på NGOernes indsamlede tal, ser listen over udledningen således ud:

 

Gennemsnittet i denne opgørelse ligger på 6,4. Endelig kan opgørelsen over CO2-udledningen i forhold til de producerede MW-timer summeres op og fordeles på værkernes ejere. Den liste ser således ud:

I denne opgørelse kommer tyske værker ind som nummer et på listen over de største udledere, bliver briterne nummer to.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud