EnergiWatch

Fiberfusion spænder ben for TDC-opkøb

Seas-Nve's og Nrgi's fiberfusion begrænser TDC's danske opkøbsmuligheder.

En stor fusion og mulig forestående bølge af sammenlægninger i energibranchen spænder nu ben for TDC's opkøbsmuligerheder i Danmark.

Sammenlægning af Seas-NVE's og NRGI's fibernet, gør det nemligt vanskeligere for TDC at få tilladelse fra myndighederne til opkøb.

Det skriver dagbladet Børsen.

Selvom konkurrencen på telemarkedet er ekstremt hård, er konkurrencemyndighederne nemlig tilbageholdende med at give tilladelse til store fusioner, især hvis de foretages af en allerede dominerende spiller på markedet. Da TDC er markedsleder på stort set alle områder i Danmark, bliver virksomheden nemt ramt af myndighedernes forsigtighed.

TDC's topchef, Carsten Dilling, medgiver over for Børsen, at den tre mia. kr. dyre sammenlægning af Seas-NVE's og NRGI's fibernet, kan være en kæp i hjulet for TDC's opkøbsmuligheder, men påpeger samtidig, at TDC har andre strenge at spille på.

"Dette giver os en lidt mindre bane at spille på, hvad angår muligheder for opkøb i Danmark. Men kan vi ikke købe op, kan vi måske opnå hvad vi vil på andre måder," udtaler Carsten Dilling til dagbladet Børsen.

Fiberoprustning: Energiselskaber fusionerer i kamp mod TDC og Stofa 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs