Vattenfall: Stigende interesse for vindinvesteringer

Flere har fået øjnene op for havvindmøller, og med økonomisk klemte energiselskaber giver det nye muligheder for investorer.
Det bliver en opgraderet udgave af Siemens' storsælgende 3,6 MW-mølle, der kommer til at snurre i den hollandske Gemini-park. | Foto: Siemens
Det bliver en opgraderet udgave af Siemens' storsælgende 3,6 MW-mølle, der kommer til at snurre i den hollandske Gemini-park. | Foto: Siemens

Det var danske pensionskasser, som PensionDanmark, der var first mover, men flere har fået øjnene op for de langsigtede afkast på investeringer i havvind, og det er godt i en tid, hvor de traditionelle energiselskaber er presset på pengepungen. Sådan lyder det fra Vattenfall, skriver Berlingske Business.

"Det, der sker lige nu, er rigtig spændende for offshore-industrien. Institutionelle investorer har tidligere været tilbageholdende i forhold til offshore-vindprojekter, men nu er industrien mere moden, og vi ser en stigende interesse for at investere," siger Alberto Ménez Rebollo, chef for Vattenfall Vindkraft i Norden til avisen.

Som EnergiWatch tidligere har beskrevet, markerede Siemens' investering i den hollandske havvindmøllepark Gemini en ny måde at gøre forretning på.

Den 600 megawatt store havvindmøllepark er finansieret på projektbasis, ved hjælp af mere end ti banker, frem for af et enkelt eller flere energiselskaber i et konsortium.

Vattenfall har, ligesom Dong, aldrig tidligere benyttet sig af projektfinansiering men siger til Berlingske, at "vi er åbne og ser på udviklingen".

Siemens-chef: Vi taler verdens andenstørste vindfarm

Siemens satser på 10 MW-mølle i 2020

Investorkamp om Siemens' hollandske rekordpark

iemens' offshore-CEO: Kæmpepark passer som hånd i handske

Siemens lukker kæmpeordre: 600 MW og service i 15 år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs