EnergiWatch

Dansk godkendelse af kabelforbindelse til Holland

Energinet.dk har fået ja til at investere i den såkaldte Cobra-forbindelse til Holland. Projektet har dog lang vej endnu.

Foto: Energinet.dk

Den danske klima, energi, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen har godkendt Energinet.dk's ansøgning om investering i Cobra, der er en 700 MW kabelforbindelse mellem Danmark og Holland.

Energinet.dk samarbejder med TenneT om projektet, og endnu udestår en hollandsk godkendelse af projektet.

"Når begge lande har sagt god for projektet, kan selskaberne begynde anlægsprojektet, herunder udbud på kabel, omformere og bygninger og efterfølgende forhandling med mulige leverandører," skriver Energinet.dk på sin hjemmeside.

Inden påbegyndelse anlægsarbejdet skal også Naturstyrelsen give tilladelse, og kabelruten skal også godkendes i både Tyskland og Holland.

Endeligt er det en forudsætning, at de forhandlede priser ligger inden for rammerne af ministerens godkendelse, og det ved vi først ved udgangen af 2015, skriver Energinet.dk, der vurderer, at Cobra-forbindelsen kan være i drift fra 2019.

Energinet.dk og TenneT deler udgifterne, og EU vil støtte Cobra-projektet med 86,5 mio. euro, ca. 645 millioner kr.

Energinet vil bygge forsinket kabelforbindelse til Holland

Kriegers Flak får rygstød af EU-kommissionen

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs