EnergiWatch

Dansk godkendelse af kabelforbindelse til Holland

Energinet.dk har fået ja til at investere i den såkaldte Cobra-forbindelse til Holland. Projektet har dog lang vej endnu.

Foto: Energinet.dk

Den danske klima, energi, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen har godkendt Energinet.dk's ansøgning om investering i Cobra, der er en 700 MW kabelforbindelse mellem Danmark og Holland.

Energinet.dk samarbejder med TenneT om projektet, og endnu udestår en hollandsk godkendelse af projektet.

"Når begge lande har sagt god for projektet, kan selskaberne begynde anlægsprojektet, herunder udbud på kabel, omformere og bygninger og efterfølgende forhandling med mulige leverandører," skriver Energinet.dk på sin hjemmeside.

Inden påbegyndelse anlægsarbejdet skal også Naturstyrelsen give tilladelse, og kabelruten skal også godkendes i både Tyskland og Holland.

Endeligt er det en forudsætning, at de forhandlede priser ligger inden for rammerne af ministerens godkendelse, og det ved vi først ved udgangen af 2015, skriver Energinet.dk, der vurderer, at Cobra-forbindelsen kan være i drift fra 2019.

Energinet.dk og TenneT deler udgifterne, og EU vil støtte Cobra-projektet med 86,5 mio. euro, ca. 645 millioner kr.

Energinet vil bygge forsinket kabelforbindelse til Holland

Kriegers Flak får rygstød af EU-kommissionen

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs