Aarsleff: Toplinjevækst gav meget forbedret drift

Entreprenørvirksomheden med store opgaver i energibranchen har haft en solid begyndelse på året, viser kvartalsregnskab.
Foto: per aarsleff
Foto: per aarsleff
AF RITZAU FINANS

Per Aarsleff startede 2014 i fin form og leverede en større omsætning, der slog igennem med pæn effekt på drifts- og bundlinjeresultaterne.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal af 2013/2014.

I alt omsatte entreprenørvirksomheden, der bl.a. laver vindmøllefundamenter, installationsarbejde på kraftværker m.m.,  for 1662 mio. kr. i kvartalet.

Salget steg 10 pct., heraf øgedes den danske omsætning 20 pct. til 1126 mio. kr., mens den i udlandet faldt 6 pct. til 536 mio. kr.

Det gav udslag i et driftsresultat, der steg til 48 mio. kr. fra 8 mio. kr., mens nettooverskuddet var 32 mio. kr. mod et tab på 3 mio. kr. i andet kvartal af 2012/13.

Efter afslutning af første halvår har division Anlæg leveret et bedre resultat end forventet, hvilket har ført til en lille opjustering af forventningen til en margin på 3 pct. mod tidligere mellem 2,5 og 3 pct.

Til gengæld skuffer Rørteknik, og her justeres marginforventningen til 3 pct. mod tidligere 4 pct. Trods fremgang er Fundering heller ikke helt så succesfuld som ventet, men prognosen er stadig en margin på 5 pct.

Alt i alt fastholder Per Aarsleff forventningerne om et resultat før skat på 260 mio. kr. i hele regnskabsåret 2013/2014.

Aarsleff med svag tilbagegang i indtjeningen

Danske energifirmaer i høj imagekurs

"Jeg vil elske at tale med Siemens"

Vestas har barberet varelagrene

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også