Halvdelen af Dong har købt aktier

Dong Energys aktieprogram har lokket mere end 3.000 af energiselskabets ansatte til at hive tegnebogen frem.
Foto: DONG
Foto: DONG

3.078 af medarbejderne i DONG Energy og 212 af lederne har valgt at tegne aktier og dermed blive medejere af selskabet.

Det skriver energiselskabet i en meddelelse, som fortæller, at aktieprogrammet nu er afsluttet.

De Dong-ansatte investerer for et samlet beløb på 222 mio. kr. via aktieprogrammet, som blev oprettet i forbindelse med den meget omtalte kapitaludvidelse i januar, hvor amerikanske Goldman Sachs sammen med ATP og PFA sendte 13 mia. kr. i energiselskabets kasse og samtidig blev medejere.

Kan få aktier gratis

Medarbejderne har haft mulighed for at købe for op til 40.000 kr. Dong-aktier til en stykpris på ca. 80 kr. Medarbejderne har fået 25 procents rabat, så de skal kun betale 30.000 kroner - hvis de vel at mærke udnyttede muligheden fuldt ud. Rabatten er skattepligtig.

Aktieprogrammet betyder, at køberne af Dong-aktier de kommende år får tildelt gratis aktier, afhængigt af hvordan Dong-forretningen udvikler sig frem mod en børsnotering, der ventes senest i foråret 2018.

Ved børsnoteringen vil man således gøre op, hvordan Dong har klaret sig i årene op til, sammenlignet med 10 andre store energiselskaber i Europa, og afhængigt af hvordan det danske energiselskab har præsteret, vil medarbejderne kunne få matching shares op til 125 pct.

"Muligheden for at modtage bonusaktier bortfalder, såfremt den pågældende medarbejder eller leder opsiger sin stilling forud for en eventuel børsnotering," skriver Dong dog i meddelelsen.

De lidt over 3.000 medarbejdere svarer ca. til halvdelen af de 6.500 Dong-ansatte, mens det er de fleste af de ca. 250 chefer og specialister i Dong, der altså har valgt at skyde penge i aktierne - det gælder også topchef Henrik Poulsen.

Topchef investerer også

Han fortalte for nylig til Jyllands-Posten, at han selv havde investeret omkring 6,3 mio. kr. i Dong-aktier, selv om han kunne have købt for op til 8,6 mio. kr., hvilket svarer til hans årsløn.

Det sidste ville dog have været for meget, sagde han:

"På den ene side er det klart, at jeg tror på virksomheden. Helt ind i hjertet. Derfor er det vigtigt for mig at sætte hele hånden på kogepladen og vise mit commitment over for alle interessenter i virksomheden. Derfor har jeg følt, at jeg gerne vil, men selvfølgelig også bør investere. På den anden side må man erkende, at det er mange penge at sætte i én aktie," sagde Dong-chefen.

Dong-cheferne har dog modsat medarbejderne ikke fået rabat på deres aktiekøb - de har skulle købe til den aktuelle kurs.

Desuden har bestyrelsen i Dong ikke haft mulighed for at investere i aktieprogrammet.

Goldmans store energikomet skudt ned

Dongs nye supersælger

Topchef overvejer at købe Dong-aktier

Fritz Schur: Det var synd for Eldrup

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter