EnergiWatch

Enhedslisten stritter imod en lavere PSO-afgift

Støttepartiet kan ikke se fidusen i regeringens PSO-forslag.

Regeringen gør regning uden vært, når den i vækstpakken vil sænke PSO-afgiften, så virksomheder betaler en mindre el-regning.

Enhedslisten siger nej, når forslaget skal forhandles blandt alle Folketingets partier bag energiforliget fra 2012. Det fastslår Enhedslistens klima- og energiordfører, Per Clausen.

"Vores konklusion er den meget klare, at energiaftalens mål skal overholdes om vedvarende energi, CO2-reduktion og energibesparelser. Det står vi urokkelig fast på," siger Per Clausen.

"Om finansieringen bliver det ikke sådan, at vi letter erhvervslivet og vælter regningen over på almindelige forbrugere," siger han videre.

Dermed mangler regeringen seks milliarder kroner i vækstpakken. Samtidig savner regeringen to milliarder kroner, som skal overføres fra sidste års vækstplan til nu. Det vil Venstre ikke være med til, fastslår finansordfører Peter Christensen (V).

"De penge, har vi aftalt i blå blok, skal gå til at fjerne arveafgiften, fordi det har stor betydning for, at vi kan bevare mange arbejdspladser i Danmark," siger han.

Enhedslisten vil kun sænke PSO-afgiften, hvis regeringen finder pengene andetsteds, understreger Per Clausen.

"Man burde give pengene målrettet til virksomheder med et stort energiforbrug på betingelse af, at de gør en ekstraordinær indsats for at reducere deres energiforbrug," siger han.

I Aalborg, hvor Per Clausen både er valgt til byrådet og Folketinget, bruger Aalborg Portland og vindmøllefirmaer meget energi.

"I Aalborg er der flere, der producerer vindmøller end cement. Så i Aalborg har man en meget stor interesse i, at vi fastholder ambitionsniveauet. Det ville være en langt større katastrofe for Aalborg, hvis man ikke gør det, end at sænke PSO-afgiften på Portland," siger Per Clausen.

Helveg vil diskutere målrettet afgiftslettelse

Kritik: Vækstudspil udsulter infrastrukturen

Thorning lemper PSO-afgift men holder fast i havvindparker

Vækstpakke skal give danskerne flere penge

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs