EnergiWatch

Neas skal sælge el fra Amagerværket

Forsyningsselskabet Hofor har indgået aftale med Neas Energy om handel af elproduktionen på Amagerværket.

Foto: Vattenfall

De økonomiske detaljer er ikke offentliggjort, men der er ingen tvivl om, at det er en stor aftale, som forsyningsselskabet Hofor i dag har indgået med elhandlerne i Neas Energy. De skal fremover stå for handlen og balanceringen af strømproduktionen på Amagerværket.

"Det har været afgørende for os at vælge en partner, der kan levere en stærk løsning for håndtering af handel og balancering af el-produktionen fra Amagerværket," lyder det i en pressemeddelelse fra Louise Isafold, der er ansvarlig for energihandel hos Hofor.

Ifølge meddelelsen omfatter aftalen alle obligatoriske systemydelser for balanceansvar samt handel af Amagerværkets elproduktion på spot og intradag-markedet.

"Grundlæggende handler det for os om at kunne levere varme til vores kunder til en fornuftig pris. Med Neas Energy får vi en partner med stor erfaring i handel og balancering af kraftvarmeproduktion på energimarkedet, hvilket sikrer os overblik og giver muligheder for at optimere indtjeningen til gavn for vores ejer og kunder," lyder det videre fra Louise Isafold.

Neas' største 

Amagerværket blev i 2013 køb af Hofor af svenske Vattenfall, og værket har en installeret effekt på ca. 330 MW el og ca. 710 MW varme.

Amagerværket er i dag kulfyret på den ene blok og biomassefyret på den anden blok, men skal op mod 2020 omlægges til 100 procent biomassefyring.

Aftalen mellem Hofor og Neas Energy omfatter en forventet årlig fysisk elproduktion på ca. 1,5 TWh, som gør aftalen til Neas Energys største på kraftvarmeproduktion.

"Vi har igennem mere end 10 år investeret mange ressourcer i især udvikling af IT-systemer til optimering af kraftvarmeproduktion, som har gjort Neas Energy til markedsleder indenfor forvaltning af decentral kraftvarme med mere end 1300 MW under forvaltning. Med den produktionsvolumen og fleksibilitet Amagerværket har, vil vores systemer og handelskompetencer nu vise sit værd i en helt ny skala," forklarer Søren Rygaard, chef for kraftvarmeproduktion hos Neas Energy.

"Aftalen med Hofor er en vigtig milepæl for Neas Energy. Amagerværket er det første af de centrale kraftvarmeværker herhjemme, der er blev solgt fra af en af de store energikoncerner. Det er en udvikling, som vil tage fart i de kommende år, og som vi har forberedt vores forretningsmodel på i Neas Energy," siger Søren Rygaard.

Varmt vejr koster Vattenfall

2013 endte med underskud for Hofor

Kølig interesse for Vattenfall-værk i Nordjylland

Fjernvarme Fyn går efter Vattenfalls hovedpine

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs