EnergiWatch

SE satser millioner på nyt it-eventyr

Det sydjyske energiselskab kaster et større millionbeløb i såkaldte cloud-løsninger til danske virksomheder.

Foto: SE

Topchef Niels Duedahl og Co. i energiselskabet SE skyder nu små 50 mio. kr. i en ny it-satsning, skriver Børsen.

Det sker via datterselskabet SE Cloud Factory, som via såkaldte cloud-løsninger vil opbygge partnerskaber på op til 500 små og mellemstore it-leverandører lokalt og derigennem høste kunder.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vi gør det her, fordi vi vurderer, at der ligger en god forretning i det," siger Lars Andreasen, der til daglig er direktør i det andet datterselskab SE Telecomder, og som bliver direktør for den nye satsning.

SE, der for år tilbage købte Stofa, har hentet Christian Frederiksen, der har erfaring med cloud-teknologi fra bl.a. Microsoft, hjem fra London til opgaven med at udvikle det nye forretningsområde.

Det sydjyske energiselskab lancerede i slutningen af 2013 en ny strategiplan frem mod 2018. Her vil SE ved hjælp af årlige investeringer i omegnen af én mia. kr. fordoble markedsværdien og være blandt Danmarks 50 største virksomheder i 2018. Samtidig skal omsætningen øges fra 4,5 til syv mia. kr. om fem år.

SE opruster lobbyvirksomhed: Dansk Energi ikke nok

SE-greb sikrer firma 18.000 MWh årligt 

SE-millioner i vindmølleopstiller 

Duedahl vil ind på mobilmarkedet 

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs