Ny Dong-formand: Jeg håbede, at jeg var med på listen

Der gemte sig en overraskelse bag valget af Fritz Schurs afløser i Dong.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF MICHAEL STENVEI

Thomas Thune Andersen lægger ikke skjul på, at han er gået efter jobbet som Dong-formand.

"Jeg kender jo industrien og Dong, så jeg håbede, at jeg var med på listen," siger Thomas Thune Andersen.

Listen, som den kommende bestyrelsesformand Dong Energy, taler om, er den liste, som finansminister Bjarne Corydon (S) har haft med kandidater til formandsposten i den statsejede energigigant.

Thune: Dong nyder respekt

Ingen rigtige gæt

Det er uvist, hvor mange emner, der reelt var i spil til formandsjobbet.

De seneste uger er der i energikredse og i medierne blevet gættet lystigt på, hvem der skulle afløse Fritz Schur som Dong-formand. Ingen af dem gættede dog rigtigt.

Det synes dog ikke at bekymre den tidligere topchef i Maersk Oil.

I stedet glæder Thomas Thune Andersen, som forlod A.P. Møller – Mærsk og jobbet som skibsreder i 2009, sig over, at valget faldt på ham.

"Jeg er stolt af at få muligheden. Det er en spændende opgave, og Dong er en spændende virksomhed," siger Thomas Thune Andersen.

Ny Dong-formand "giver god mening"

Professionel bestyrelsesrytter

Han glæder sig især over, at energikæmpen efter en turbulent tid nu står i en situation, hvor kursen er lagt både strategisk og finansielt.

"Der er en ny aktionærsammensætning, som gør, at tiden både finansielt og strukturelt er klar til at se fremad og bygge på den strategi, der ligger," siger Thomas Thune Andersen, der siden afskeden med A.P. Møller – Mærsk har slået sig op som professionel bestyrelsesrytter med en række poster i ind- og udland, herunder også som bestyrelsesformand og næstformand.

Selv om Thomas Thune Andersen glæder sig til at komme i gang i bestyrelseslokalet i Dong Energy, må han vente nogle måneder endnu.

I dag er den fremtidige Dong-formand nemlig medlem af bestyrelsen i det britiske energiselskab Scottisch & Southern Energy (SSE), der bl.a. er finansielt forbundet med Dong via de to britiske havmølleparker Walney 1 og 2.

Den nye DONG-formand ligner en kransekagefigur

Kan først tiltræde efter 17. juli

Derfor tiltræder Thomas Thune Andersen først som ny Dong-formand, når han er fratrådt SSE-bestyrelsen. Det sker på den årlige generalforsamling den 17. juli.

Herefter skal der afholdes en ekstraordinær generalforsamling i Dong, før Thomas Thune Andersen kan sætte sig i formandsstolen.

I mellemtiden vil finansdirektør i Novozymes og medlem af Dong-bestyrelsen, Benny D. Loft, agere som Dong-formand, oplyser Dong-ledelsen i en koncernmeddelelse.

Christiansborg græder tørre tårer over Fritz Schurs exit

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs