EnergiWatch

Energiselskaber brænder millioner af på brint

Trefor, Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning investerede i 2007 hele 75 mio. kr. i brintvirksomheden IRD, der siden har leveret to-cifrede millionunderskud. Heller ikke i år forventes der sorte tal på bundlinjen.

Adm. direktør Knud Steen Larsen i Trefor venter stadig på brintvirksomheden IRD's kommercielle gennembrud. Sammen med Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning valgte koldingenserne at investere 75 mio. kr. i brintvirksomheden i 2007, men tingene er ikke gået som ventet.

Flere danske energiselskaber har postet millioner af kroner i selskaber, der udvikler brintteknologi, men har det første overskud til gode.

Det gælder blandt andet Trefor, der i foråret 2007 købte 34,4 pct. af aktierne i Svendborg-virksomheden IRD og blev brintvirksomhedens største aktionær. Også Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning valgte at spæde til, og for en ejerandel på samlet 60 pct. i IRD betalte de tre energiselskaber 75 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs