EnergiWatch

Energiselskaber brænder millioner af på brint

Trefor, Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning investerede i 2007 hele 75 mio. kr. i brintvirksomheden IRD, der siden har leveret to-cifrede millionunderskud. Heller ikke i år forventes der sorte tal på bundlinjen.

Adm. direktør Knud Steen Larsen i Trefor venter stadig på brintvirksomheden IRD's kommercielle gennembrud. Sammen med Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning valgte koldingenserne at investere 75 mio. kr. i brintvirksomheden i 2007, men tingene er ikke gået som ventet.

Flere danske energiselskaber har postet millioner af kroner i selskaber, der udvikler brintteknologi, men har det første overskud til gode.

Det gælder blandt andet Trefor, der i foråret 2007 købte 34,4 pct. af aktierne i Svendborg-virksomheden IRD og blev brintvirksomhedens største aktionær. Også Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning valgte at spæde til, og for en ejerandel på samlet 60 pct. i IRD betalte de tre energiselskaber 75 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs