EnergiWatch

SEAS-NVE's lollandske brinteventyr afsluttes

Lagring af vindmøllestrøm som brint viste sig vanskeligt i praksis, og SEAS-NVE stopper nu sit forsøg med mikrokraftværker på Lolland.

Siden 2007 har den lollandske landsby Vestenskov ageret forsøgsby og forsøgt at knække en af vindmøllernes største udfordringer; at gemme overskydende el, til når det ikke blæser.

35 familier har åbnet døren for forskere og journalister fra hele verden, skriver P4 Sjælland, men nu er forsøget - som SEAS-NVE står bag - afsluttet. Forsøget, der gik på at "lagre" el som brint og bruge brinten i små mikrokraftværker, har været ramt af en række uheld, da teknologien stadig er umoden.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Udviklingschef i SEAS-NVE, Kristina Fløche Juelsgaard, glæder sig ifølge DR over, at det i slutningen af projektet lykkedes at få en nogenlunde sikker energiforsyning til Vestenskov gennem den nye teknologi. Der er imidlertid ingen planer om at sætte anlæggene i produktion.

"Vi har fået de fleste børnesygdomme aflivet, og står tilbage med et mikrokraftvarmeanlæg, der fungerer. Men der er endnu lang vej, førend de små anlæg finder vej til VVS-forretningerne, siger udviklingschefen.

Det sidste brintanlæg fra Vestenskov forsvinder omkring 1. maj.

SEAS-NVE går med i DONG-plan

SEAS-NVE taber retssag mod elkunde

SEAS-NVE køber havvind for milliarder

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs