EnergiWatch

SEAS-NVE's lollandske brinteventyr afsluttes

Lagring af vindmøllestrøm som brint viste sig vanskeligt i praksis, og SEAS-NVE stopper nu sit forsøg med mikrokraftværker på Lolland.

Siden 2007 har den lollandske landsby Vestenskov ageret forsøgsby og forsøgt at knække en af vindmøllernes største udfordringer; at gemme overskydende el, til når det ikke blæser.

35 familier har åbnet døren for forskere og journalister fra hele verden, skriver P4 Sjælland, men nu er forsøget - som SEAS-NVE står bag - afsluttet. Forsøget, der gik på at "lagre" el som brint og bruge brinten i små mikrokraftværker, har været ramt af en række uheld, da teknologien stadig er umoden.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Udviklingschef i SEAS-NVE, Kristina Fløche Juelsgaard, glæder sig ifølge DR over, at det i slutningen af projektet lykkedes at få en nogenlunde sikker energiforsyning til Vestenskov gennem den nye teknologi. Der er imidlertid ingen planer om at sætte anlæggene i produktion.

"Vi har fået de fleste børnesygdomme aflivet, og står tilbage med et mikrokraftvarmeanlæg, der fungerer. Men der er endnu lang vej, førend de små anlæg finder vej til VVS-forretningerne, siger udviklingschefen.

Det sidste brintanlæg fra Vestenskov forsvinder omkring 1. maj.

SEAS-NVE går med i DONG-plan

SEAS-NVE taber retssag mod elkunde

SEAS-NVE køber havvind for milliarder

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs